O nás

Restaurace Brasserie Avion

Restaurace Brasserie Avion byla otevřena v roce 2003 po rozsáhlé rekonstrukci vily původního majitele továrny na zpracování vlny Leo Brilla. Vila byla postavena v letech 1903 - 1905. Po znárodnění, v období budování socialismu, až do roku 1998 byly v prostorách vily závodní jesle “LOANY”.

Záměr vybudovat v prostorách vily restauraci vyplynul z klidného a příjemného prostředí, ve kterém je budova umístěna a z velikosti a půdorysu stavby.

Název restaurace Brasserie Avion vznikl ze spojení Brasserie, kde hlavně ve Francii je tento typ podniku velmi rozšířen a vyjadřuje spojení kavárny a restaurace v jednom prostoru. Název Avion vzešel z pátrání po názvech aktuálních ve 30. letech minulého století. Doplnění slova restaurace bylo z důvodů jednoduššího vnímání v této době neznámého slova Brasserie. Za dobu chodu restaurace se vžil název Brasserie, který se používá při komunikaci mezi lidmi.

Brasserie Avion je zaměřena na vyšší gastronomii pro náročné klienty, kteří se dobře cítí v příjemném, pohodovém prostředí, kde základem kuchyně je kvalitní a čerstvá surovina bez použití umělých dochucovadel a velký výběr bezlepkových jídel. K jídlu podáváme nejkvalitnější výběrová vína z jižní Moravy.

Restaurace Brasserie Avion

Restaurace je nekuřácká.

To, co před Vás předkládáme je jen zlomek toho, co jsme schopni připravit.

Můžeme Vám nabídnout například:

  • V pracovní dny polední menu za příjemnou cenu
  • Možnost firemních večírků, svatebních hostin, rodinných oslav a jiných akcí až pro 55 osob
  • Venkovní posezení přímo u restaurace
  • Velká letní zahrádka s dětským hřištěm
  • Grilování na lávovém grilu
  • Otevřené ohniště